Michael Schumacher

Hürth-Hermülheim, Německo

Znamení:

Kozoroh

Michael Schumacher je všeobecně považovaný za nejvíce talentovaného řidiče své generace, se mzdou více jak dvakrát větší, než dostává další nejlépe placený řidič. Svůj první závod F1 absolvoval v roce 1991 s týmem Jordan. O rok později ho přetáhl tým Benetton. V roce 1992 vyhrál svůj první závod v Belgii a celkově skončil třetí. Svůj první mistrovský titul získal v roce 1994 a následující rok jej obhájil. V roce 1996 ho přetáhl tým Ferrari. O rok později se mu nepodařilo titul obhájit. Po incidentu s Jacquesem Villeneuvem v posledním závodu sezóny dosáhl jen na druhé místo.

Michael je známý svou velkou sebedůvěrou, která je často problémem několika svárů. Největší incidenty měl s Damonem Hillem, během sezóny 1994-1995. Roky 1998 a 1999 byly pro Michaela poměrně nepříznivé. V roce 1998 bojoval proti Mikovi Hakkinenovi do posledního závodu v Japonsku. Přes jeho problémový start se propracoval na třetí místo, ale pozůstatky z dřívější nehody mu propíchly pneumatiku a Michael zůstal mimo dráhu. Hakkinen tak získal titul mistra světa. V roce 1999 si při nehodě v britské Grand Prix zlomil nohu a nebyl schopen závodit do Malajské Grand Prix.

Rok 2000 byl zcela jiný, vyhrál první tři závody sezóny a pokračoval v boji o třetí mistrovský titul. Také vyhrál v Itálii, dvakrát v USA a Japonsku, což mu zajistilo jeho třetí mistrovský titul, první s Ferrari. Jeho vítězství v Malajsii pak pomohlo týmu udržet titul konstruktérů. Díky svým úspěchům se stal brzy velmi oblíbený, nejen ve své rodné zemi, ale také pro Italy, kde má domov team Ferrari.

V roce 2001 opět získal titul pro Ferrari, ale tentokráte to bylo jedno z nejvíce dominantních období, které kdy měl. Vyhrál první dva závody a dalších 7 Grand Prix. Následující rok jej opět obhájil.

Závodník těchto týmů F1:
Jordan (1991)
Benetton (1992-1995)
Ferrari (1996-2006)

Starty v GP250
Tituly v F17
Vítězství90
Bodů1359
Pole Position68
Best Lap Time73
Počet kol ve vedení4926 (23219 km)
Počet umístění na pódiu153

2004Formule 1 - Ferrari
2005Formule 1 - Ferrari
2006Formule 1 - Ferrari

10 nehod Michaela Schumachera (vážných)
RokGPSituace
95BRAkvalifikace (Schumacherovi se v rychlém kole zlomila řídící tyč, z havárie vyšel nezraněn.
95SANzávod (na mokré trati dostal Schumacher při výjezdu ze zatáčky smyk, nezvladatelné auto skončilo řádně poničené v únikové zóně další zatáčky, při nárazu do ochranné bariéry se jeho auto málem převrátilo)
96BELtrénink (V pátečním volném tréninku, dostal Michael při brzdění do zatáčky smyk, který skončil tvrdým nárazem zádí monopostu do ochranných bariér)
98BELzávod (Schumacher narazil zezadu do D.Coultharda, který byl v té o kolo zpět. Schumacher přišel díky Coulthardově likvidačnímu manévru o přední část vozu a pravé přední kolo. Poté co oba dojeli do boxů Schumacher ihned sdělil Davidovi co si o něm myslí, nebýt mechaniků došlo by asi i na "fyzickou výměnu názorů")
99CANzávod (Během nájezdu na cílovou rovinku narazil Schumacher velmi tvrdě do Zdi mistrů)
99GBzávod (Při brždění do zatáčky Stowe selhaly Schumacherovi brzdy (pravděpodobně), poté narazil do pneumatikové bariéry ve velké rychlosti, následkem této havárie byly 2 Schumacherovy zlomené nohy, které ho vyřadily z téměř celého zbytku sezóny.)
00AUStrénink (V pátečním volném tréninku, vylétl Michael ze zatáčky a v poměrně velké rychlosti skončil na svodidlech)
01AUStrénink (V pátečním volném tréninku dostal Schumacher při brzdění do zatáčky smyk, při letu přes únikovou zónou udělal ještě 2 kotrmelce)
01teststest (Při testech na Imole zničil Schumacer totálně svůj monopost)
01BRDzávod (Schumacherovi se při startu GP porouchala převodovka. Michaelovi se vyhnuli všichni piloti kromě Luciana Burtiho, který vjel do jeho zádi.)

Damokles.cz